MM12253
Ingredienser:
Piement d’Espelette AOC/AOP.
De lite medelstora heta paprikaflingorna har en lätt rökt anstrykning och Piment Espelette är en elegant medelstark paprika från den franska delen av Baskien. De lite medelstora heta paprikaflingorna har en lätt rökt anstrykning och används att störssla över eller krydda alla dina favoriträtter med.
Piment d'Espelette är en mycket speciell chilepeppar som odlas i byn Espelette i den franska regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike. Den kommer ursprungligen från Mexiko och kom till Frankrike under 1600-talet. Idag är denna exklusiva chilepeppar en viktig och populär ingrediens i det sydfranska och baskiska köket. Piment d'Espelette skördas i slutet av sommaren och i september hängs karakteristiska girlanger av chilepeppar från balkonger och längs husväggar i hela området. Efter att frukten torkats, rostas den för att sedan malas till ett grovt orangefärgat pulver. Det färdiga pulvret har en nyanserad och fyllig, mogen karaktär och en kryddighet som kännetecknas av en djärv men subtil hetta. Mald Piment d'Espelette är en mycket behaglig och god krydda.