Ingredienser:
Mörk choklad*A, bergsalt, mandel*, sesam*, paprika*, tranbär*, tomatflingor* (koncentrat av tomatpuré*, majsstärkelse*), citrongranulat* (koncentrat av saft från citron*, majsstärkelse*), vitlök*, koriander*, svartpeppar*, apelsingranulat* (koncentrat av saft från apelsin*, rismjöl*), kanel*, chili*, kryddnejlika*, stjärnanis*, fänkål*. A(kakaomassa*, råsocker*, kakaosmör*, emulgator: sojalecitin*).
*Från kontrollerade ekologiska odlingar.
Allergener med fet stil.
Mer info om Herbarias Chili con Carlos:
Detta är den givna kryddan för en mexikansk molesås. En traditionell specialitet med tomater och paprika som grund, såsen kan innehålla uppåt 30 olika ingredienser. Varje familj har sitt eget recept och variationerna är stora mellan regionerna i Mexico. Herbaria har med sin stjärnkock Konrad Geiger skapat en komplex blandning med bland mycket annat mandel, sesam, citron, kanel, chili, chokladnibs… Chokladen tillför en extra dimension i smaken.
Du kan använda Chili con Carlos till allt ifrån en traditionell mole till stekt kyckling till en smakrik chili på grönsaker eller med kött. Om du smälter smör och tillsätter kryddblandningen får du en rub som passar till ugnsstekt kyckling.