Il Fornaio

Det finns väl inga som är så passionerade som Italienarna när det kommer till familjen och det här med mat och råvaror. Det ska vara hög kvalitet, fantastiska smaker och enkelt. Fokus ligger på att njuta av smaker, sällskapet och en stund tillsammans. Traditionella måltider i Italien innehåller sällan färre än tre till fyra rätter. Måltiden är helt enkelt ett sätt att tillbringa tid tillsammans. Så var hittar man då tiden till att njuta av sin antipasto med marinerade grönsaker, capreze, carpaccio eller något kallskuret, sin primo piatto med pasta och kanske secondo piatto med kött eller fisk och avslutningsvis dessert med ost och frukt?

Vi har faktiskt ett litet tips.

Il Fornaio så delar man givetvis passionen för råvaror, kvalitet och den italienska mattraditionen. Så långt det är möjligt strävar man efter att det är  ekologiskt och det finns inte en tomat, böna eller basilikablad som du inte kan följa hela vägen från jord till ditt dukade bord. På flera av förpackningar och på deras hemsida kan man följa med hem till alla de familjer och människor som odlar, producerar och står bakom alla Il Fornaios ekologiska varor. Det är familjen Sgambaro i Veneto som producerar den allra godaste linguinin, givetvis ekologisk och 50% fullkorn. Eller familjen Amadori i Ligurien som odlar basilikan och gör den opastöriserade Pesto Genovesen – smakar som om den kom direkt från din egen mortel. Eller de tre systrarna på gården ”Podere Belfiore” i Toscana som står bakom Il Fornaios Polpa Pomodore, tomatpesto och pastasås med aubergine, för att nämna några. Blanda deras olika delikatesser eller njut en snabb bönsoppa, pasta pesto klar på bara några minuter och precis som om du gjort den alldeles själv från början.

                          

il_fornaio