Ingredienser:
Bergsalt, rårörsocker*, ädelkastanj*, karljohansvamp*, svart trumpetsvamp*, svartpeppar*, tryffel* (3%), kungsmussling*, maitakesvamp*, champinjon med mandelsmak*, smörsopp*, vitlök*, extra virgin olivolja* med naturlig arom från vit tryffel*.
*Från kontrollerade ekologiska odlingar.
Några enkla recept med Herbarias Tryffellycka:
Ostchips:
200 g finriven ost
1 msk Tryffellycka från Herbaria
Blanda krydda och ost och ”nyp” med tre fingrar små högar som läggs på en bakplåt. Grädda 8-10 min i 180 grader varm ugn. Ostchipsen ska ha håligheter som knäckflarn när de är klara. Då blir de också krispiga. Perfekta att servera till den enkla tomatsoppan med Bella Buljong.
En vinägrett:
Blanda en vinägrett med olja och vinäger eller citron och krydda med Tryffellycka till en lunchsallad med toner från Medelhavet. Ett tips är att först tillsätta lite hett vattnen för att öppna upp för smakerna i den torkade kryddblandningen innan du tillsätter olja.
En enkel pastarätt:
Du gör den enklast tänkbara pastarätten genom att koka pasta al dente, tillsätta olivolja och Tryffellycka och röra runt. Så enkelt, så gott! Strö på riven parmesan så har du en komplett rätt.
Det blir också gott att göra ett kryddsmör på kryddblandningen och servera till exempelvis grillat. Tryffellycka passar också perfekt till svamprätter, när du vill ge en extra touch till en rätt eller en sås eller i risotto.