La Campofilone – Linguine äggpasta 250g
(Klicka för en större bild)

La Campofilone – Linguine äggpasta 250g

La Campofilone

PASTA ALL'UOVO DAL 1912 – Italiensk lång pasta Linguine av durumvete semolina och ägg.

Semolina är malda gryn av durumvetekärnans hårda inre (frövitan). Linguine betyder "små tungor" och är ursprungligen från Genova i Ligurien. Ibland kallas den också Trenette eller Bavette.

Traditionellt serveras linguine med skaldjur, i rätter som Linguine alle Vongole eller med pesto; Linguine al Pesto. Linguine är särskilt lämplig för fiskrätter och gör dina rätter till kulinariska mästerverk.

Nettovikt: 250 gram. Koktid: 1- 2 minuter. Idealisk mängd för fyra personer.

Degen består av endast två ingredienser. 8-10 ägg (beroende på storlek) från frigående höns och 1 kg durumvete, inget annat. Inget vatten tillsätts. Ägg och mjöl blandas i 20 minuter tills ett mycket tunt pastaark (sfoglia) 0,5 – 0,6 mm erhålls. Sedan skärs denna sfoglia och läggs ner på naturliga pappersark, redo att torkas.

Torkningen är det sista steget i pastatillverkningen. Den utförs vid en mycket låg temperatur (under 36 ° C) i 20 till 48 timmar. Detta är en avgörande process, eftersom det accentuerar pastanerven och gör pastan fast och elastisk. Kokas i max 2 minuter. Då fördubblas pastan i massa och en kort koktid förstärker originalfärger och den intensiva doften av mogen vete och färska ägg. Så nära färsk pasta man kan komma!
Artikelnummer:1090204012
Enhet:st.
 
 
95kr / st.
St:
Skriv ut
Visa stor bild
PDF